VÄLKOMMEN TILL MORGAN OWNERS GROUP OF SWEDEN

Morgan +4+

Plus 4 Plus, 1964-1967

Morgan +4+ svart_el

Plus 4 Plus Goodwood 2009_elPlus +4+_el

Många besökare på 1963 års Earl Court Motor Show lyfte förvånat på ögonbrynen när de kom fram till Morgan-montern. Inte nog med att Morgan presenterade en helt ny modell, den var dessutom en Fixed Head Coupé med svepande linjer tillverkad i glasfiber. Att Morgan tyckte att den var något alldeles extra förstår man av ett extra Plus i modellnamnet, och när man såg priset.

Morgan hade allt sedan mitten at 50-talet känt av ett allt större köpmotstånd på sina traditionella modeller. Peter Morgan som sedan 1959 tagit över ansvaret i och med faderns död ansåg att något måste göras. Han uppdrog åt E.B Plastics som tillverkade glasfiberkarosser till ett flertal bilar att rita en kaross åt Morgan. Ett krav var att den skulle kunna sättas på det befintliga chassiet, endast bränsletanken skiljer. För att karossen skulle bli så stark som möjligt ansåg Peter att den måste ha rundade former.

Bilen fick mycket fin kritik i tester, men tyvärr blev den ingen succé bland köparna. Kanske beroende på att den var så dyr. Hur som helst repade sig försäljningen av de traditionella modellerna så att när den första serien på 26st Plus 4 Plus sålts så försvann modellen från marknaden.

Plus 4 Plus har chassienummer som ligger löpande bland övriga Plus 4, men med ett ”A” som prefix. 26st Plus 4 Plus tillverkades. Tillkommer 2st reservkarosser.
Artikel införd i Bulletinen nr 2/2000.

Morgan +4+_el
+4+ SLR

Morgan +4+_3-SLR_el

MORGAN OWNERS GROUP OF SWEDEN

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0kr